Specs

Playstation 4 Pro instellingen. Hier moet je op letten!

Playstation 4 Pro instellingen

Op deze pagina vindt je Playstation 4 Pro instellingen waar je goed op moet letten.

Deze nieuwe console heeft een stuk meer opties dan de oudere voorganger. In dit artikel leggen we dus uit hoe je alle nieuwe mogelijkheden op de juist manier kan instellen.

Lees snel verder voor meer.


Playstation 4 Pro instellingen

De Playstation 4 Pro is een veel krachtiger model dan zijn voorganger. Hij is zo aangepast dat de meeste games die tegenwoordig uit komen, gebruik gaan maken van de extra rekenkracht van de PS4 Pro.

Deze console bied onder andere 4K en high dynamic range(HDR). Dankzij deze aanpassingen zien games en films er stukke beter uit als voorheen.

Om gebruik te maken van deze verbeteringen moet je wel een 4K televisie met HD-functie in huis hebben.

Voor de Playstation 4 games maakt het niet uit of je een normale, slim of Pro versie hebt. Op al deze modellen zijn de spellen te spelen. Ook is de Playstation VR op alle modellen te gebruiken.

Voor de mensen die geen 4K televisie hebben is de aankoop van een PS4 Pro nog zeker zijn geld waard. Je krijgt zelfs dan nog voordelen mee zoals, een hogere en stabielere framerate en verbeterde graphics.

Wil jij heb maximale uit je PS4 Pro halen? Kijk dan even naar de onderstaande Playstation 4 Pro instellingen en pas deze zeker toe.


Instellingen op je tv en PS4 Pro

Bij de meeste televisie`s van tegenwoordig zullen de Playstation 4 Pro instellingen automatisch worden overgenomen. In sommige gevallen zullen de HDR-instellingen niet automatisch worden meegenomen.

Mocht dit bij jou het geval zijn, dan kan je dit zelf op je Playstation 4 Pro instellen. Je moet dan bij je instellingen naar de opties voor ”geluid en scherm”. Daar zal je de instelling vinden voor HDR.

Je kan er hier voor kiezen om de functie in te schakelen of om hem op automatisch in te stellen. Ik raad aan om hem in te stellen op automatisch zodat je hier niet meer naar hoeft te kijken.

Playstation 4 Pro instellingen

Wat je niet moet vergeten is dat je ook even naar de beeldinstellingen van je televisie kijkt. Staat deze op de juiste HDMI ingesteld, en staat deze op de juiste resolutie? Bij sommige tv`s heb je ook een HDR-modus voor games.

Ik raad aan om hiervoor even in de handleiding van je televisie te kijken. Dit kan je natuurlijk ook wel vinden via Google. Maar over het algemeen staat dit bij je tv-instellingen onder het kopje HDMI, waar je overigens ook de HDR instellingen kan aanpassen.

Zie hier meer informatie over de PS4 Pro specificaties >


Stel je games ook goed in

De meeste games die op dit moment uit komen zullen ook echt de verbeteringen van de PS4 Pro gaan gebruiken. Maar er zijn nog genoeg games die dit niet doen.

Ook moet je er rekening mee houden dat niet iedere game op dezelfde manier gebruik maakt van de PS4 Pro kracht. De ene game krijgt alleen een verbeterde framerate, terwijl een andere game weer gebruik kan maken van HDR of 4K.

Deze functies zal je via de game zelf vaak nog in moeten stellen. Natuurlijk zullen alle PS4 spellen op de PRO werken, maar maken ze niet allemaal gebruik van de PS4 Pro kracht.

Neem bijvoorbeeld de game: ”The Last of Us: Remastered” die verschillende opties bied.

Het is mogelijk om de game met de 2160p-resolutie te spelen met 30 fps, of je kan er voor kiezen om met de full hd-resolutie te spelen met 60 fps. Dit kan ook nog is in combinatie met HDR.

Wil je hier van gebruik maken, dan zal je toch eerst even bij de instellingen van het spel zelf moeten kijken. Deze worden namelijk niet altijd automatisch ingesteld.

Blijft altijd up-to-date

Veel spellen die voor de release van de Playstation 4 Pro uit zijn gekomen, krijgen of hebben al een update gekregen. Deze updates zullen je toegang geven voor de verbeterde functies in combinatie met de PS4 Pro.


Ondersteunt je tv echt 4K?

Nadat je zeker bent dat je Playstation 4K beelden uitzendt, moet je ook goed nagaan of je televisie goed is ingesteld. Het kan nog wel eens voorkomen dat je PS4 Pro aangeeft dat 4K niet wordt ondersteund.

Dit ligt niet aan je PS4 zelf. Het kan zijn dat je tv gewoonweg geen 4K heeft, of er is iets anders misgegaan.

Bepaalde update`s voor je televisie kunnen er voor zorgen, dat om één of andere reden het 4K signaal niet wordt ondersteund.

Playstation 4 Pro instellingen

Een oplossing kan zijn om de hdmi-kabel in een andere poort aan te sluiten op je televisie. Het kan wel gebeuren dat je dan niet kunt genieten van 60fps.

Ook kan je je Playstation 4 Pro in de Safe Mode opstarten, waarna je kan kijken naar de instellingen zoals HDCP en schermresoluties. Pas wel goed op als je aan deze instellingen gaat rommelen.

Het kan soms zo zijn dat een HDCP-poort niet helemaal up-to-date is. In de Safe Mode kan je dan checken of het alsnog mogelijk is om dan 4K content af te spelen.

Gebruik wel altijd de bijgeleverde HDMI-kabel van je PS4 Pro, aangezien niet elke kabel van dezelfde kwaliteit is. Mocht je nog steeds problemen hebben met de Playstation 4 Pro instellingen, dan zal je toch echt even moeten wachten op een update van Sony zelf.

Kijk hier voor meer informatie over de Playstation 4 Pro >

De beste webshops voor Playstation 4 Pro consoles vindt je hieronder:

 


De bovenstaand informatie is afkomstig van www.homecinemamagazine.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.