Games

De nieuwe ”Hitman-game” krijgt HDR-support eind deze maand.

Hitman krijgt HDR

De nieuwe Hitman krijgt HDR-support eind deze maand. Ontwikkelaar IO-interactive heeft bekend gemaakt dat de game een HDR-ondersteuning krijgt via een gratis update.

De digitale versie  van Hitman is al een tijdje verkrijgbaar. Maar nu zal er ook een fysieke editie uitkomen compleet met alle episodes. Bij de digitale versie werden de episodes regelmatig toegevoegd. Nu heb je meteen het complete pakket.

De fysieke versie van Hitman zal verschijnen op 31 januari en is te bestellen bij verschillende webshops.


Hitman krijgt HDR-support

Het is natuurlijk logisch dat je alleen van deze update kan genieten als je een televisie hebt die HDR ondersteunt. Voor de mensen die dit hebben zal de kwaliteit van de game aanzienlijk toenemen.

Even een korte uitleg over HDR:

HDR is een techniek die voor nog mooiere kleuren en contrast kan zorgen. Vooral bij de kleuren wit en zwart zal je een hoger contrast krijgen. Games komen dankzij deze techniek meer tot leven als ooit tevoren. Meer informatie vindt je hier >

De HDR-patch zal voor de Playstation 4, Playstation 4 Pro, Xbox One S en de PC uitkomen.

Hitman krijgt HDR

Programmeur Anders Wang Kristensen laat weten dat de HDR voor Hitman verschillende voordelen met zich meebrengt:

”Als je in een donkere kamer staat met een raam dat fel licht doorlaat, zou je zonder HDR nauwelijks iets buiten kunnen zien. Met de toevoeging van HDR is het mogelijk om zowel details in de kamer als buiten door het raam heen te zien. Een ander voorbeeld is de zon, zonder HDR kunnen we de zon niet feller laten lijken dan een wit stuk papier, dus moeten we allerlei kunsten uithalen om te zorgen dat de zon een verblindend effect krijgt. Met HDR kunnen we de felheid van de zon véél hoger maken, zodat het daadwerkelijk bijna verblindend wordt op een veel realistischere/natuurlijkere wijze”

Op de gewone Xbox One zal je geen HDR kunnen gebruiken, simpelweg omdat dit model geen HDR ondersteunt. De standaard Playstation 4 heeft deze functie wel. Dit was kort na de aankondiging van de Playstation 4 Pro bekend gemaakt.Hitman Season One Steelcase Editie PS4 – Pre-Order

Speel jij Hitman al? Of ga jij de fysieke versie kopen? Laat het even weten in een reactie hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.