Playstation 4 Pro Nieuws

Sony Playstation 4 consoles vijftig miljoen keer over de toonbank

Sony Playstation 4 consoles

Sony Playstation 4 consoles vijftig miljoen keer over de toonbank. Dit heeft Sony bekend gemaakt en het is dan ook een gigantische prestatie.

Het gaat hier over alle Playstation 4 modellen, waaronder het eerste model, de Slim-uitvoering en de nieuwe Playstation 4 Pro.

Vanaf de release tot nu zijn er ook nog eens meer dan 370 miljoen games verkocht.


50 miljoen Sony Playstation 4 consoles

Deze mijlpaal van 50 miljoen verkopen is behaald binnen 3 jaar na de release van de eerst Playstation 4. Bij de Playstation 3 heeft dit zo`n 17 maanden langer geduurd om de 50 miljoen exemplaren te bereiken.

Hoe vaak de Xbox One is verkocht is niet bekend. Volgens een schatting van Business Insider zouden dat er ongeveer 30 miljoen zijn, maar Microsoft heeft hier zelf geen cijfers van.

Sony heeft aangegeven dat er tijdens de Black Friday-week een record aan consoles zijn verkocht. Dit heeft ook te maken met de grote kortingen die deze dagen actief waren.

De maker van de Playstation consoles heeft alleen een totaal gegeven van verkocht exemplaren.

Sony Playstation 4 consoles

Hoeveel keer de Playstation 4 Pro is verkocht is niet bekend gemaakt. Sony maakt ook nog geen cijfers bekend over de verkoop van de Playstation VR-headsets.

Bij de verkoop van games zijn zowel de fysieke schijven als downloads meegeteld. Hierbij komen ze uit op 370 miljoen spellen, met een gemiddelde van 7,4 games per Playstation 4 console.

Afgelopen dinsdag heeft de president van Sony, Shuhei Yoshida tegen Sony Interactive Entertainment gezegd dat de verkopen hoger zijn als verwacht.

Yoshida had gedacht dat de Playstation 4 Pro vooral aan zou slaan bij mensen die al een Playstation 4 console hadden. Maar het lijkt erop dat veel mensen die voor het eerst een Playstation kopen, toch meteen voor de Pro gaan.


 

Heb jij nog geen Playstation 4 console? Neem dan even een kijkje op de Playstation 4 Pro pagina >

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.