Playstation 4 Slim bestellen

Wil jij een Playstation 4 Slim bestellen? Op deze pagina vind je alle informatie over deze vernieuwde console. Ook gaan we een vergelijking maken met de Playstation 4 Pro.

De Playstation 4 slim is de opvolger van de Playstation 4. Net als bij de voorgaande Playstation consoles hebben ze hier ook weer een kleinere en zuinigere uitvoering van gemaakt.

Playstation 4 Slim of PS4 Pro?

Tussen deze 2 consoles zit een behoorlijk prijsverschil. Wil je de Playstation 4 Slim bestellen, dan kost je dit als snel 100 euro minder als de PS4 Pro. Tegenwoordig zijn er ook constant bundels beschikbaar met games of een extra controller. Maar dit grote verschil is niet voor niks.

De slim versie is even krachtig als de standaard playstation 4. Het grootste verschil is dat de console 30 % kleiner is geworden, en het uiterlijk is iets aangepast. Het uiterlijk is vergelijkbaar met de playstation 4 pro.

Qua snelheid en beeldkwaliteit is er vrijwel niks veranderd. Wel schijnt de Slim versie minder luidruchtig te zijn, en het systeem zou wat beter gekoeld worden in de nieuwe behuizing. Dit nieuwe model heeft dus vooral een cosmetische update gehad.

Playstation 4 slim bestellen

De playstation 4 Pro is gewoon veel krachtiger en er zijn behoorlijk wat verbeteringen in de hardware. Ook ondersteund de PS4 Pro 4K en een nieuwe techniek genaamd HDR. De Playstation 4 Slim heeft ook standaard een HDR-ondersteuning maar geen 4K.

 PS4 ProPS4 Slim  
FormaatGroot formaatKleiner formaat
Maximale beeldkwaliteit4K + HDR1080p + HDR
Performance modusGraphics/prestatiesNee
Stroomverbruik en temperatuurMax ~155W - 42C (4K)Max ~80W (1080p)
Maximale framerate per seconde60 fps30 fps

Voor meer informatie over de PS4 Pro, kijk dan op de Playstation 4 Pro pagina.

Op de Playstation 4 Slim kan je natuurlijk ook haarscherp beeld verwachten, maar dan wel in Full HD. Wil jij liever alles in 4K, dan raad ik je aan om toch voor de PS4 Pro te gaan. De PS4 Pro is wel een heel stuk groter, maar dat is ook zeker nodig door de zwaardere hardware.

Playstation 4 Slim bestellen

Beide consoles worden geleverd met een nieuwe versie van de DualShock Controller. Deze controller is ook grotendeels hetzelfde gebleven. De grootste verandering is dat er nu een lichtbalk bovenop de console zit.

Sony heeft ook aangekondigd dat er nog 2 nieuwere modellen controllers op de markt gaan komen. Voor meer hierover, kijk dan even op de PS4 Controller pagina.

Playstation 4 Slim Specificaties

Als we gaan kijken naar het stroomverbruik, dan is de Playstation 4 Slim het meest zuinig met een vermogen van Max. 165 Watt. De PS4 Pro verbruikt Max. 310 Watt.

Wat voor veel mensen een nadeel kan zijn bij de Slim, is dat er geen Digital Out(optical) aansluiting is. Deze zat wel bij de oude Playstation 4, en hebben ze bij de PS4 Pro ook weer er in gelaten. Dit kan dus een reden zijn om geen Slim te kopen.


Conclusie: wat heeft voor jou de voorkeur?

Nu je het verschil weet tussen deze 2 consoles weet je misschien al welke beter bij jou past.

Een nieuw, kleiner en zuiniger model van de PS4? Of de krachtige nieuwe PS4 Pro met de verbeterde beeldkwaliteit en snelheid.

Bij de PS4 Pro is het natuurlijk wel handig om een 4K televisie te hebben om het maximale uit je console te kunnen halen.

Mocht je van plan zijn om een Playstation VR te gaan kopen. De raad ik je toch aan om alsnog voor de Playstation 4 Pro te gaan, aangezien deze console de PS VR een stuk soepeler laat lopen, en ook de beeldkwaliteit verbeterd. Lees hier meer>


Playstation 4 Slim bestellen

Wil jij de Playstation Slim bestellen, dan kan je kiezen voor de 500 GB of 1 TB versie. De modellen van 1 TB zijn meestal in combinatie met een game. De 500 GB versie bevat geen game en is dus dan ook goedkoper. Je kan dan natuurlijk de spellen die je al hebt gebruiken.

WebshopProductPrijsBestellen
cooblue1Playstation 4 Slim 500GB + 3 games€ 339,-bestel-hier-knop
bol logoPlaystation 4 Slim 500GB + 3 games€ 338,-bestel-hier-knop
mediamarkt-logoPlaystation 4 Slim 500GB€ 299,-
nedgame-logoPlaystation 4 Slim 500GB + 3 games€ 338,-