Playstation 4 Pro Nieuws

Playstation 4 Pro Boost Mode voor software-update 4.5 aangekondigd

Playstation 4 Pro Boost Mode

Een nieuwe ”Playstation 4 Pro boost mode” is bevestigd door Sony. Deze nieuwe functie zal meekomen bij software update 4.5. Wanneer de software update 4.5 precies uit komt weten we nog niet.

Natuurlijk komt de update uit voor alle Playstation 4 consoles. De ”boost mode” is alleen beschikbaar voor de Playstation 4 Pro.

De boost mode is niet het enige wat de update met zich mee brengt. Wat er allemaal nog meer nieuw is na deze software update lees je hieronder.


Playstation 4 Pro boost mode

De nieuwe boost mode voor de Playstation 4 Pro maakt het mogelijk om de console met hogere GPU en CPU kloksnelheden te laten draaien. Voor Playstation 4 games die voor de Playstation 4 Pro zijn uitgekomen zal de gameplay aanzienlijk verbeterd worden.

Het grootste effect van de boost zal een stabielere framerate en kortere laadtijden zijn. De laadtijden van de Playstation 4 Pro zijn nu al sneller dan de standaard Playstation 4. Straks kunnen we genieten van nog meer snelheid.

Voorheen moesten ontwikkelaars een speciale update uitbrengen om de Playstation 4 Pro kracht te gebruiken. Dit is dankzij de boost mode niet meer nodig. De boost zal de volledige processorkracht ontgrendelen bij games die uit zijn gekomen ”voor” de PS4 Pro release.

Playstation 4 Pro Boost Mode

Op het moment is het alleen mogelijk om de Playstation 4 Pro rekenkracht te gebruiken bij games die een Pro-patch hebben. De boost mode zal ervoor zorgen dat oudere games ook de extra rekenkracht gebruiken.

De framerates zullen met de boost mode niet hoger worden dan bij de games is vastgesteld. Sony laat ook weten dat de boost mode niet voor een hogere resolutie gaat zorgen.

Zie hieronder een overzicht van de verschillen na het activeren van de boost mode.

Playstation 4 Pro Boost Mode

Gebruikers die problemen krijgen na het activeren van de boost modus, wordt aangeraden om deze weer uit te schakelen. Sony kan niet garanderen dat alles games met de boost mode goed blijven draaien.


Software update 4.5 nieuwe functies

Na de software update zal voor de Playstation 4 Pro de boost mode beschikbaar zijn. Voor de andere Playstation 4 modellen zullen ook nieuwe functies beschikbaar komen. Zie hieronder wat we allemaal kunnen verwachten.

Externe HDD support

Het is al mogelijk om je harde schijf te upgraden als je meer ruimte nodig hebt. Na de nieuwe update wordt het mogelijk om dit met een externe harde schijf te doen.

Sluit een externe harde schijf met een USB 3.0 aan op je Playstation 4, en je kan meteen content verplaatsen. Je kan een externe HDD aansluiten van maximaal 8TB. Bestanden overzetten kan gemakkelijk via een het menu op je Playstation 4 console.

Playstation 4 Pro Boost Mode

Custom wallpapers

Ook een leuk extra bij de nieuwe update is de optie om zelf een achtergrond te maken. Gebruik je eigen afbeeldingen als achtergrond in je Playstation 4 menu.

Bij hele lichte of donkere afbeeldingen zal de update ervoor zorgen dat alle tekst automatisch goed zichtbaar wordt. Je kan jou afbeeldingen ook nog eens bewerken met de Photo Mode in Sharefactory.

Playstation 4 Pro Boost Mode

Notificatielijst overzichtelijker

Op dit moment zie je in het notificatie menu nog verschillende tabbladen staan zoals Game Alerts, Download, Upload enzovoort. Na de update zal dit overzichtelijker worden op één tabblad waar je alle meldingen kan zien.

Via opties kan je dan instellen welke notificaties jij een melding van wilt hebben. Zo krijg je niet constant een melding in je scherm.

Playstation 4 Pro Boost Mode


Dit was alles wat we op het moment weten over de aankomende software update en de Playstation 4 Pro boost mode. Zodra er nieuwe informatie beschikbaar is zal dat op deze pagina verschijnen.

Wanneer de software update 4.5 uitkomt weten we nog niet. Sony zal dit binnenkort laten weten.

Kijk hier voor meer informatie over de Playstation 4 Pro >


Bestel hieronder de Playstation 4 Pro

UPDATE: Geweldige kortingen voor de Playstation 4 Pro. Kijk hieronder voor de beste prijzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.