Playstation 4 Pro Nieuws

Playstation 4 Pro wel of niet kopen? Zie hier 3 redenen!

Playstation 4 Pro aanbevolen

Playstation 4 Pro aanbevolen?

Misschien ben je er nog niet helemaal uit of je de nieuwe PS4 Pro wilt kopen. Moet je hem wel of niet kopen?

In dit artikel vindt je 3 redenen die je kunnen helpen bij jou keuze.


Playstation 4 Pro aanbevolen?

Het is alweer 3 jaar geleden dat Sony met de Playstation 4 kwam. En het was dus weer tijd voor een nieuw en beter model, namelijk de Playstation 4 Pro.

Afgelopen donderdag was de release van deze nieuwe console, en de resultaten mogen er zeker wezen.

Ik denk dat een hoop mensen misschien te veel verwachten van de upgrades. Het grootste effect is dat de console krachtiger is en dat de games gewoon veel soepeler draaien.

Je vindt hier dan ook 3 redenen waarmee jij kan beslissen of je de nieuwe Playstation 4 Pro wel of niet gaat kopen. Of misschien later pas, als je een 4K televisie in bezit hebt. Want dit is zeker aanbevolen om het maximale uit je PS4 Pro te krijgen.

Dus is de Playstation 4 Pro aanbevolen voor jou? Lees snel verder!


Sneller, mooier en stabieler

De Playstation 4 Pro heeft een veel krachtigere GPU dan de oude Playstation 4. Dankzij deze upgrade zal alles een stuk stabieler en soepeler draaien. Met name door de verbeterde frame-rate.

Op het moment zijn er meer dan 30 games die geoptimaliseerd zijn voor de PS4 Pro, en de aankomende games zullen ook standaard de PS4 Pro patch hebben.

Zie hier de volledige lijst van PS4 Pro games >

Als we kijken naar de HDR-functie, die kunnen de PS4 en PS4 Pro beiden aan. Alleen ondersteund de PS4 Pro een 4K resolutie.

Playstation 4 pro aanbevolen

Het uiterlijk van de PS4 Pro is qua design hetzelfde als de Playstation 4 Slim, alleen dan 1 laagje dikker. De Pro is dus wel iets groter als de normale PS4, maar dit is ook nodig voor de verbeterde hardware.

Mocht je voor een volwaardige Blu-ray speler gaan, dan is de Playstation 4 Pro niks voor jou. Deze hebben ze namelijk weg gelaten. De reden hiervoor is dat ze zich meer willen richten op het streamen van 4K beelden.

De oude Playstation 4 heeft wel een Blu-ray speler, maar deze kan helaas alleen beelden van 1080p weergeven.


Ik heb al een Playstation 4. Overstappen?

Heb jij een 4K televisie, dan is de overstap het zeker waard. Het beeld is vele malen mooier en scherper, en in combinatie met HDR zal je met geen enkele console het zelfde resultaat halen.

Heb jij nog een 1080p televisie, dan zijn de verbeteringen buiten een stabielere frame-rate voor mijn idee te weinig om toch over te stappen.

Natuurlijk zal je alsnog een flink verschil gaan merken op je huidige HD televisie, maar ik zou de overstap alleen maken als je nog van plan bent om een 4K televisie aan te schaffen.

Maak jij de overstap toch? Dan hoef je natuurlijk niet de volle pond te betalen, aangezien je de oude playstation 4 dan kan verkopen. Er zijn namelijk genoeg mensen die er 1 willen, zeker nu de feestdagen er aan zitten te komen.


Playstation 4 Pro aanbevolen voor de Playstation VR

Voor de mensen die een Playstation VR hebben, of willen aanschaffen, is het verstandig om toch voor de Playstation 4 Pro te gaan.

Hoewel deze VR bril compatibel met beide consoles is, komt de kracht van de PRO heel goed van pas.

Sony heeft aangegeven dat de frame-rate 60fps moet zijn, in verband met motion sickness en lag. De oude Playstation 4 kan het hier nog flink moeilijk mee gaan krijgen.

Dus wil jij de Playstation VR gaan gebruiken, dan is het heel verstandig om de overstap naar de PS4 Pro te maken.

Lees hier meer over de Playstation VR >

Playstation 4 pro aanbevolen


Dus is de Playstation 4 aanbevolen?

Uiteindelijk moet je natuurlijk zelf de keuze maken. Maar ben jij al in het bezit van een 4K televisie, dan is de overstap het geld meer dan waard.

Vindt je de verbeteringen niet goed genoeg? Dan kan je beter bij je huidige PS4 blijven, en het geld voor bijvoorbeeld nieuwe games gebruiken.

Maar zoals ik al zij, heb je een 4K televisie en misschien al de Playstation VR. Dan kan je voor die paar extra tientjes toch beter overstappen naar de PRO.

Hopelijk kom je na dit artikel tot je beslissing.

Kijk hier voor meer informatie over de Playstation 4 Pro en zijn upgrades >

Heb je nog vragen? Of heb je wat aan dit artikel gehad? Laat dan even een berichtje achter hier onder 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.