Playstation 4 Pro Nieuws

PS4 Pro krijgt extra 1GB ddr3-ram voor apps!

PS4 Pro krijgt extra 1GB ddr3-ram

DeĀ PS4 Pro krijgt extra 1GB ddr3-ram voor onder andere apps zoals Netflix.

Naast het veel snellere gddr5-geheugen van 8GB, voorziet Sony de Playstation 4 Pro van een extra 1GB ddr3-ram. Het langzamere ddr3-geheugen zal gebruikt worden om apps zoals Netflix te laten draaien op de achtergrond.

Games kunnen dankzij deze verbetering gebruik maken van meer gddr5-geheugen.


PS4 Pro krijgt extra 1GB ddr3-ram

Nu de PS4 Pro wordt voorzien van 1GB extra ddr3-geheugen, zal er voor de gddr5-geheugen 1GB vrij komen. Hierdoor kunnen game ontwikkelaars deze ter beschikking stellen voor het upgraden van de games.

Als je op de standaard Playstation 4 overschakelt van een game naar een app zoals Netflix, dan is Netflix nog steeds actief in het systeem geheugen. Zelfs als je een game nog steeds aan het spelen bent.

Deze methode wordt gebruikt omdat je hiermee snel kan schakelen tussen verschillende applicaties.Ps4 pro krijgt extra 1gb ddr3 ram

In de standaard Playstation 4 zit 8GB gddr5-geheugen, waarvan de games maximaal 5GB kunnen gebruiken. 1GB wordt gebruikt om apps in de achtergrond te laten draaien. Het overige geheugen wordt gebruikt voor de PS4 interface.

Op de Playstation 4 Pro wordt dit anders aangepakt. Als je stopt met het gebruiken van Netflix, dan wordt deze verplaatst naar het langzamere 1GB ddr3-geheugen.

Met deze strategie wordt er bijna 1GB vrijgegeven van de 8GB gddr5.

512MB zal beschikbaar zijn voor de games, dus er kan hier nu dus 5,5GB voor gebruikt worden in plaats van 5GB. De overige 512MB zal worden gebruikt voor de PS4 Pro interface, zodat deze in 4K wordt weergeven.

Ddr3-geheugen is langzamer en goedkoper dan gddr5, maar het is genoeg om apps in de achtergrond te onthouden.

Deze nieuwe upgrade zal weer een grote verbetering zijn ten opzichte van de oude Playstation 4 console.


Lees hier meer over de specificaties van de Playstation 4 Pro >>

2 gedachten over “PS4 Pro krijgt extra 1GB ddr3-ram voor apps!

  1. Het resultaat zal zijn, dat de spellen meer ruimte hebben om soepeler te gaan draaien. 4K vraagt natuurlijk veel van de console, dus elk extra beetje Ram-geheugen is meegenomen.

   Vandaar dat ze nu een extra kaart in de PS4 pro hebben verwerkt, zodat er geen ram wordt afgepakt voor de draaiende apps.

   Het beeldresultaat zal waarschijnlijk wel wat beter zijn, en alles zal zeker een stuk soepeler draaien.

   Zodra de Playstation 4 Pro echt uit is zal daar meer duidelijkheid over zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.